Presentació oficial de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona

La responsabilitat social corporativa continua guanyant terreny a Catalunya. En els darrers deu anys la seva evolució ha estat molt positiva i ha estat gràcies a esdeveniments com la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, entre d’altres, que la conscienciació envers la RSC i el voluntariat a casa nostra han crescut força.

Però no n’hi ha prou. Hem de seguir treballant en aquest sentit i aprofitant que enguany Barcelona ostenta la capitalitat europea del voluntariat 2014 és el moment idoni per posar en marxa l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona.

Aquest és un projecte endegat per Ingenieria Social SAL i l’Associació + Responsables, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i que neix amb la missió de generar escenaris de cooperació entre empreses i entitats del tercer sector que aportin valor a la societat, a l’empresa i al treballador.

L’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona ha estat concebuda com un espai de relació entre empresa i tercer sector que afavoreixin la posada en marxa de projectes comuns i que situin Barcelona com a model de Voluntariat Corporatiu.

Logo_vertical_skyline_claro_OK

Presentació oficial dimarts 8 de juliol al Palau de Lloctinent

Aquest nou projecte que busca acompanyar i fomentar el voluntariat corporatiu dins l’empresa per donar resposta a les demandes de les entitats es presentarà el proper 8 de juliol en el marc de la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que en aquesta edició ha volgut posar ènfasis al voluntariat.

L’acte de presentació oficial de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona tindrà lloc al Palau de Lloctinent, Arxiu de la Corona d’Aragó (c/ Comtes, 2), a partir de les 9:15h de dimarts 8 de juliol. Aquesta presentació serà el primer acte d’una jornada dedicada al Voluntariat Corporatiu, amb diferents conferències i casos pràctics d’empreses, i també a la conciliacio de la vida personal i laboral amb motiu del XX aniversari de l’Any Internacional de la Família.

Han confirmat la seva asistència com a membres de la taula inaugural d’aquesta jornada el Sr. Ramon Terrassa i Cusí, Director General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família del Govern de Catalunya i el Sr. Carles Agustí, Comissionat de Participació i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona.

Què és el Voluntariat Corporatiu? I què proposa l’Oficina del Voluntariat?

Per voluntariat corporatiu s’entén el conjunt d’activitats promogudes i suportades per una empresa que tenen com a finalitat la involucració i participació lliure dels seus treballadors i treballadores a través de la dedicació del seu temps, capacitats i talent a causes, projectes i organitzacions sense ànim de lucre.

Doncs bé, l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona es planteja el repte d’esdevenir el nexe d’unió entre les empreses que desitgen treballar i crèixer en les seves activitats de voluntariat i les nombroses entitats de la nostra ciutat que treballen per incrementar la seva capacitat d’actuació.

Per fer-ho, l’Oficina, en horari de 10 a 14h., posarà a l’abast de les empreses una sèrie de serveis que inclouran l’assesorament per la posada en marxa d’accions de voluntariat corporatiu, formació prèvia dels futurs voluntaris, medició de l’impacte del programa i visibilització de les bones pràctiques.


Posted in Cooperació, Empresa, Entitat, Responsabilitat Social, RSC, Tercer Sector, Voluntariat, Voluntariat Corporatiu Tagged with: , , , , , , , ,